Våren nærmer seg, og dermed også konfirmasjoner! Spiskammerset er Miljøfyrtårn

Vår betyr ikke bare lengre og lysere dager, men også konfirmasjoner! Vi har mat til alle anledninger, og også en egen konfirmasjonsbuffet som er tilpasset både yngre og eldre gjester. Om det er en flott middag med flere retter dere vil ha så setter vi gjerne opp en egen meny etter deres ønske. Ta kontakt med oss for et godt tilbud!

Etter lengre tids målrettet arbeid ble Spiskammerset Selskapsmat i sommer sertifisert som Miljøfyrtårn.

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Dette er vi stolte av å være en del av.

Å være Miljøfyrtårn innebærer systematisk arbeid med miljøtiltak i hverdagen. Virksomhetene oppfyller krav og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø.


Tilbud på sjokolademousse kake

Vår hjemmelagde 16-biters sjokolademousse kake kan du bestille for Kr. 350,- inkl. mva.


Dagens artikkel
Vinifikasjon - Slik produseres Vin

VindruerI og med at vin lages av druer, er det druen som i stor grad bestemmer vinens smak og farge.

Noen rødvinsdruer kan også brukes til produksjon av hvitvin. Da fjernes drueskallet før fargen har begynt å slippe ut i mosten, mens fruktkjøtt og saft gjæres.

Slik foregår prosessen:

  1. Druene innhøstes og sorteres. Døde eller råtne druer fjernes. Det er enkelte vinmakere som er mer nøye på dette enn andre.
  2. Druene sendes til produksjonslokalet. Druene bør bearbeides tidligst mulig, og druene knuses i en vinpresse, tilpasset druesorten og vintypen.
  3. Gjæring (også kalt fermentering). Ved rødvinsproduksjon gjæres most og skall sammen for å gi vinen farge. Fargeuttrekk kalles maserasjon. Ved hvitvinsproduksjon gjæres bare den fraskilte mosten, mens skall og stilker fjernes. Gjærsoppen sitter rett innenfor skallet på druen, og blir aktivert når druen moses og soppen kommer i kontakt med saften.
  4. Filtrering. Etter vinen er lagret ferdig blir den silt fordi den er grumsete.
  5. Lagring. Hovedregelen er at kvalitetsviner lagres en tid slik at den kan utvikle de aromaene produsenten vil ha, men størsteparten av all vin som produseres lagres kun kort tid, gjerne på ståltanker. For kvalitetsvin er lagring i eiketønner vanlig. Mest brukt er amerikansk og fransk eik. Den amerikanske er kjent for å gi en karakteristisk vaniljepreget aroma. Eik gir vinen mer kompleksitet.


Relaterte Menyer
3 retters Viltmeny
Relaterte Drikkevarer
Quinta do Correio 2008, Dão, Portugal
Relaterte Retter
Gravet reinsdyr på urtetoast
Andre relaterte produkter og tjenester
Vinglass - rødvin